Tel: +32(0)495 70 29 56

124, Impasse Du Badassier

Blauvac - St.- Esteve

GPS: 44.040176, 5.214222

  • Instagram
  • Facebook - Black Circle

*Vier sterren volgens de classificatienorm van Toerisme Vlaanderen

Informatie over de regio: www.provence-vakantie.eu

Splashworld Provence

Waterpretpark - Een leuke ervarng voor de kleine, grote en volwassen kinderen.

Op 20 minuten van La Sympa Du Ventoux

Meer info...

Fontaine De Vaucluse

De mooiste rivier van het departement, de Sorgue, ontspringt diep in een groene kloof, aan de voet van een steile rotswand gevormd door de erosie. Met een gemiddeld debiet van 630 miljoen m3 per jaar is deze bron de krachtigste van Europa. De fontein is overgeleverd aan de grillen van de natuur, soms rustig borrelend, soms onstuimig bruisen, zoals in het voorjaar. De schoonheid van dit natuurwonder heeft veel schrijvers en dichters geroerd: Petrarca, Boccaccio, Chateaubriand, Frédéric Mistral en René Char. Bezienswaardigheden: ruïnes van het 14e-eeuwse kasteel; de kerk Notre-Dame et Saint Véran uit de 11e eeuw; het Petrarca museum, het santonmuseum, het Historisch museum 39/’45, het spelologiemuseum, de ambachtelijke papiermolen. Verhuur van kano's en kajaks om de Sorgue af te zakken. 18-holes golfbaan in de omgeving.

Bédoin

Op 10 km van La Sympa Du Ventoux vindt u Bédoin. 

Dit bruisende stadje maakt uw verblijf aan de Mont Ventoux kompleet. Talrijke zeer goede restaurants, bars en winkels.

Elke maandag voormiddag is er een Provençaalse markt. U kan dan gezellig kuieren tussen de kraampjes die een grote diversiteit aan streekproducten verkopen. De perfecte afsluit is dan genieten van een lekker biertje, wijn of pastis op de terras van "La Portail d' ollivier, uitgebaat door de Vlaamse Jan Lemmens.

Gordes

Eén van "Les Plus Beaux Villages" de France, en zeker terecht.

Als filmsetting voor vele films waaronder "A Good Year" met Russel Crow waar de Bistro van Fanny Chanel zich bevindt. Het lijkt of de tijd hier even heeft stil gestaan, met kleine straatjes en gezellige pleintjes. Ideaal om even rust te nemen tijdens een tocht door de vele buurdorpjes.

carrieres de lumieres

In Beaux De Provence heeft met de kalkgroeven omgetovert tot een waar spektakel. Elk jaar wordt er een ander thema gebruikt, meestal is dit een bepaald kunstenaar. Doorheen de volledige grot worden dan projecties getoond. 

Het dorpje zelf is zeker ook de moeite om te bezoeken in combinatie met de carrieres

Avignon

Op een klein half uurtje rijden van La Sympa Du Ventoux bent u in Avignon. Een stad doorspekt van geschiedenis, cultuur en architectuur, met als voornaamste trekpleister "Le Plalais des Papes. Het pauselijk plaleis, daterend uit de tijd dat niet iedereen het gezag van Rome aanvaarde. Tijdens de zomermaanden is er een doorlopend straattheater van zeer hoge kwaliteit. Zeker een must tijdens uw bezoek aan de Vaucluse.

Bezoek ook eens onze infosite op www.provence-vakantie.eu