+32495702956

+32 (0)495 70 29 56

lasympaduventoux@gmail.com

lasympaduventoux@gmail.com

Verhuring

Zondag - zondag

Wave Island

Waterpretpark - Een leuke ervarng voor de kleine, grote en volwassen kinderen. Op 20 minuten van La Sympa Du Ventoux Meer info...

Fontaine De Vaucluse

De mooiste rivier van het departement, de Sorgue, ontspringt diep in een groene kloof, aan de voet van een steile rotswand gevormd door de erosie. Met een gemiddeld debiet van 630 miljoen m3 per jaar is deze bron de krachtigste van Europa. De fontein is overgeleverd aan de grillen van de natuur, soms rustig borrelend, soms onstuimig bruisen, zoals in het voorjaar. De schoonheid van dit natuurwonder heeft veel schrijvers en dichters geroerd: Petrarca, Boccaccio, Chateaubriand, Frédéric Mistral en René Char. Bezienswaardigheden: ruïnes van het 14e-eeuwse kasteel; de kerk Notre-Dame et Saint Véran uit de 11e eeuw; het Petrarca museum, het santonmuseum, het Historisch museum 39/’45, het spelologiemuseum, de ambachtelijke papiermolen. Verhuur van kano's en kajaks om de Sorgue af te zakken. 18-holes golfbaan in de omgeving.

Bédoin

Op 10 km van La Sympa Du Ventoux vindt u Bédoin.  Dit bruisende stadje maakt uw verblijf aan de Mont Ventoux kompleet. Talrijke zeer goede restaurants, bars en winkels. Elke maandag voormiddag is er een Provençaalse markt. U kan dan gezellig kuieren tussen de kraampjes die een grote diversiteit aan streekproducten verkopen. De perfecte afsluit is dan genieten van een lekker biertje, wijn of pastis op de terras van "La Portail d' ollivier, uitgebaat door de Vlaamse Jan Lemmens.

Gordes

Eén van "Les Plus Beaux Villages" de France, en zeker terecht. Als filmsetting voor vele films waaronder "A Good Year" met Russel Crow waar de Bistro van Fanny Chanel zich bevindt. Het lijkt of de tijd hier even heeft stil gestaan, met kleine straatjes en gezellige pleintjes. Ideaal om even rust te nemen tijdens een tocht door de vele buurdorpjes.

Carrieres de lumieres

In Beaux De Provence heeft met de kalkgroeven omgetovert tot een waar spektakel. Elk jaar wordt er een ander thema gebruikt, meestal is dit een bepaald kunstenaar. Doorheen de volledige grot worden dan projecties getoond.  Het dorpje zelf is zeker ook de moeite om te bezoeken in combinatie met de carrieres