Gorges De La Nesque

Vlak bij La Sympa Du Ventoux kunt u de beklimming van "Gorges De La Nesque" starten. Dit is een ideale tocht om het mooiste van de streek te verkennen.  Qua natuur en schoonheid is deze tocht niet te overtreffen in de streek.  De tocht van het dorp "Villes-Sur-Auzon tot de top is 18 km en heeft een hoogteverschil van ongeveer 400m, Dit zorgt ervoor dat deze klim weinig training vooraf vereist.

Voor de iets meer doorwinterde fietser kan je vanop de top verder rijden tot Monieux; waar u rechts kan afslaan richting st Hubert. deze tocht kent enkele pittige korte stijgingen, en brengt u tot op ruim 900 m hoogte. Eens de top voorbij is het afdalen tot u terug in st Esteve. 

De Mont Ventoux

De belangrijkste trekpleister in de regio voor de fiets fanaat is natuurlijk de Mont Ventoux. Met zijn 1909m is deze mytische berg het monument bij uitstek van de Vaucluse. U kan de Mont Ventoux beklimmen vanaf drie zijden: Bédoin, Sault en Malaucene. Waar Sault de gemakkelijkste kant is, zijn Bedoin en Malaucene voor de doorwinterde fietser. Op enkele kilometers van de top aan de zuidkant (kant Bédoin en Sault) is het herdenkingsmonument van Tom Simpson, die het leven liet tijdens de beklimming op 14 juli 1967. Ter gelegenheid van de 50 jaar verjaardag van deze sterfdatum werd het monument volledig gerenoveerd.

Op de top van de kale berg vind je dan een weerstation met grote zendmast. 

Door de wijnvelden met e-bikes

De Cooperative wijnkelders in Villes-Sur-Auzon "Terra Ventoux" organiseren een wijntocht met e-bikes die door hen ter beschikking gesteld worden. De tocht begeleid u door de mooiste dorpjes en wijnvelden in de regio. Dit alles op een zeer ontspannen manier. Op diverse plaatsen wordt halt gehouden om te genieten van een wijndegustatie.

Bezoek ook eens onze infosite op www.provence-vakantie.eu

Tel: +32(0)495 70 29 56

124, Impasse Du Badassier

Blauvac - St.- Esteve

GPS: 44.040176, 5.214222

*Vier sterren volgens de classificatienorm van Toerisme Vlaanderen

  • Instagram
  • Facebook - Black Circle