Onze belevingen

De Brocanterie en markt in l'Isles sur la Sorgue

Elke zondag is er een brocanterie in isles sur la sorgue, gecombineerd met een gewone markt in de voormiddag. Het ganse dorp straalt dan een leuke sfeer uit met de honderden kraampjes. Er niet te laat zijn is wel een must in het hoogseizoen. Na de markt gaan wij steeds naar de wijn- en tapas bar "Le 17 Place aux vins. Hun website

Le 17 Place aux vins

Te voet naar de top

In de winter (tussen november en half april) is de toegang naar de top van de Mont Ventoux gesloten voor alle verkeer. Dat is het ideaal moment om een wandeling naar boven te doen, met wat geluk is dit in de sneeuw. zorg wel voor stevige wandelschoenen en de aperitief in de auto voor de terugkomst.

Wandelen naar de top van de Mont Ventoux

Wandeling in St-Hubert

Via Villes Sur Auzon vertrek je naar Georges De La Nesque. Boven op geniet je van een adembenemend zicht op de vallei en de Mont Ventoux. Dan rijd je verder naar Monieux, In het dal van Monieux neem je rechts en klim je terug naar St Hubert waar je de auto kan parkeren aan de oude chambre d hotes. Als je dan de weg te voet een beetje volgt kan je tussen de eiken door een padje vinden die leidt naar de Pestmuur en de Botanische wandeling. Meer info

 

 

De pestmuur op st hubert

Truffels zoeken

Als je in de winter in de regio bent (december-februari) is truffels zoeken iets wat je toch moet gedaan hebben. Er zijn verschillende plaatsen waar je dit kan doen, maar de bekendste is toch Chez Serge in Carpentras. Hij organiseert dan truffel dagen of zelfs truffel weekends, waar je truffels gaat zoeken, en daarna een truffel menu kan genieten in zijn restaurant. 

Truffels

Oesters eten in Le Vieux Marché

Net voor Avignon, in Le Pontet is een restaurant die we echt een aanrader vinden. Het is natuurlijk niet zo in de buurt, en niet de typische uitstap tijdens een vakantie. Maar als we iets nodig hebben van Maison Du Monde (die een zeer grote versie is), Of we gaan op een mizerige dag naar het shoppingcenter aan de Auchan (ongeveer 120 winkels) is dit d plaats waar wij altijd gaan eten. Bij aankomst is even binnen springen om u tafel te reseveren wel noodzakelijke.

Oesters in Le Vieux Marché