Domaine La Gontarde

De Belgische wijnbouwers Geert en Mieke runnen hier hun wijnbedrijf met hart en ziel. Tijdens de zomer kan u hier terecht voor een zeer leuke dag met wine en food pairing. Je krijgt uitleg over de wijngaarden,  de druiven, de verwerking tot het bottelen van de wijn, maar bovenal kan u ze proeven bij een gastronomische lunch. Reserveren is absoluut noodzakelijk.

http://www.lagontarde.com/  +33 6.70.86.95.04

Domaine la gontarde

Wave Island

Waterpretpark - Een leuke ervarng voor de kleine, grote en volwassen kinderen. Op 20 minuten van La Sympa Du Ventoux Meer info.

Splash world

Fontaine de Vaucluse

De mooiste rivier van het departement, de Sorgue, ontspringt diep in een groene kloof, aan de voet van een steile rotswand gevormd door de erosie. Met een gemiddeld debiet van 630 miljoen m3 per jaar is deze bron de krachtigste van Europa. De fontein is overgeleverd aan de grillen van de natuur, soms rustig borrelend, soms onstuimig bruisen, zoals in het voorjaar. De schoonheid van dit natuurwonder heeft veel schrijvers en dichters geroerd: Petrarca, Boccaccio, Chateaubriand, Frédéric Mistral en René Char. Bezienswaardigheden: ruïnes van het 14e-eeuwse kasteel; de kerk Notre-Dame et Saint Véran uit de 11e eeuw; het Petrarca museum, het santonmuseum, het Historisch museum 39/’45, het spelologiemuseum, de ambachtelijke papiermolen. Verhuur van kano's en kajaks om de Sorgue af te zakken. 18-holes golfbaan in de omgeving.

Fontaine de Vaucluse

Bédoin

Op 10 km van La Sympa Du Ventoux vindt u Bédoin.  Dit bruisende stadje maakt uw verblijf aan de Mont Ventoux kompleet. Talrijke zeer goede restaurants, bars en winkels. Elke maandag voormiddag is er een Provençaalse markt. U kan dan gezellig kuieren tussen de kraampjes die een grote diversiteit aan streekproducten verkopen. De perfecte afsluit is dan genieten van een lekker biertje, wijn of pastis op de terras van "La Portail d' ollivier, uitgebaat door de Vlaamse Jan Lemmens.

Bedoin

Gordes

Eén van "Les Plus Beaux Villages" de France, en zeker terecht. Als filmsetting voor vele films waaronder "A Good Year" met Russel Crow waar de Bistro van Fanny Chanel zich bevindt. Het lijkt of de tijd hier even heeft stil gestaan, met kleine straatjes en gezellige pleintjes. Ideaal om even rust te nemen tijdens een tocht door de vele buurdorpjes.

Gordes

Carrieres de Lumiere

Carrières de Lumières, gelegen in het hart van het schilderachtige Les Baux-de-Provence in Zuid-Frankrijk, is een unieke culturele bestemming die bezoekers onderdompelt in een betoverende wereld van kunst en technologie. Het is een meeslepende ervaring waarbij meesterwerken uit de kunstgeschiedenis tot leven worden gebracht door middel van baanbrekende projectietechnieken. In dit artikel zullen we de magie van Carrières de Lumières verkennen en ontdekken waarom het een must-visit bestemming is voor kunstliefhebbers en avonturiers.

Een Historische Locatie: Carrières de Lumières vindt plaats in een voormalige kalksteengroeve, die oorspronkelijk dateert uit de 19e eeuw. De groeve diende als een belangrijke bron van bouwmateriaal voor de regio en heeft een rijke geschiedenis. Tegenwoordig is deze historische plek omgetoverd tot een meeslepend kunstcentrum, waarbij de natuurlijke omgeving en de industriële architectuur harmonieus samenkomen om een uniek decor te creëren voor de tentoonstellingen.

Een Betoverende Ervaring: Bij het betreden van Carrières de Lumières worden bezoekers ondergedompeld in een wereld van beeld en geluid. Gigantische projecties van beroemde kunstwerken bedekken de indrukwekkende kalkstenen muren, terwijl meeslepende muziek de sfeer versterkt. De combinatie van kunst, technologie en de ruwe, natuurlijke omgeving creëert een onvergetelijke ervaring die alle zintuigen prikkelt.

Meesterwerken tot Leven Gebracht: Elk jaar staat Carrières de Lumières in het teken van een bepaalde kunstenaar of artistieke stroming. Projecties van schilderijen van iconische kunstenaars, zoals Vincent van Gogh, Claude Monet, Salvador Dalí en vele anderen, worden met behulp van geavanceerde technologie tot leven gebracht. De werken worden in detail op de muren geprojecteerd, waardoor de bezoekers de kans krijgen om de kleinste penseelstreken en kleurschakeringen te ontdekken op een schaal die voorheen onmogelijk leek.

Educatie en Vermaak: Naast het creëren van een visueel spektakel, vervult Carrières de Lumières ook een educatieve rol. Informatieve panels en audiocommentaren begeleiden de bezoekers en bieden context en achtergrondinformatie over de tentoongestelde kunstwerken en de kunstenaars zelf. Dit maakt het een geweldige bestemming voor zowel ervaren kunstkenners als mensen die net kennis willen maken met de kunstwereld.

Les Beaux De Provence